Dolgu Tedavisi

Dolgu Tedavisi

Ayrıca deri dolgusu ve yumuşak doku dolgusu olarak da bilinir.

Dolgu maddeleri, kırışıklıkları doldurmak, yüz hatlarını düzeltmek ve hacim eklemek için kullanılan estetik amaçlı minimal invazif ilaçlardır. Daha dolgun, daha düzgün ve daha genç bir görünüm elde etmek üzere dolgu uygulanan ortak alanlar yüz, boyun ve ellerdir. En çok tercih edilen estetik prosedürlerinden olan dermal dolgu maddelerinin uygulanmasında sonuçlar kısa sürede görülür, düşük risk oranı ve kısa iyileşme süresi gibi avantajları vardır.

Dolgu Uygulaması İçin İyi Bir Aday Mıyım ?

Dolgu uygulamasını neden isteyebileceğinize dair bazı ortak sebepler aşağıda verilmiştir:

Ağız, göz ve alnınızda kırışıklık veya çizgiler var.
Yanak, çene hattı veya dudak gibi kısımlara hacim kazandırmak istiyorsunuz.
Akne, yaralanma veya doğuştan gelen kusurlar nedeniyle derinizde yara izi ve çöküntüler varsa.
Enjekte edilebilen dolgu maddeleri, derin nazolabial çizgilerin görünümünü düzeltmeye yardımcı olabilir.
Elmacık kemikleri gibi alanlara hacim kazandırarak daha belirgin bir görünüm elde edilebilir.
Dolgu enjeksiyonu yaptırmaya karar veren birçok kişi aynı zamanda yağ transferi, yüz gençleştirme, dudak dolgunlaştırma ve botulinum toxin de yaptırmaktadır.
Dolgu Uygulamasının Avantajları
Dolgu enjeksiyonu hızlı bir işlem olup sadece bir lokal anestezik gerekir
Sonuçlar hızlı bir şekilde ortaya çıkar, iyileşme süresi kısadır.
Dolgu maddeleri, estetik gereksinimleri karşılamak için ince bir görünüm verecek şekilde ayarlanabilir.
Dolgu Uygulamasının Dezavantajları
Dolgu maddelerinin etkileri kalıcı değildir ve istenen sonuçlara ulaşmak ve istenen durumu korumak için düzenli olarak enjeksiyon yapılması gerekir.
Bazı kişiler dolgu maddelerine karşı hassas oldukları için morarma ve şişme gibi olumsuzluklar görülebilir.
Sonuçlar, enjeksiyon işlemini uygulayan kişinin deneyim ve niteliklerine bağlıdır.

Size en uygun olanın ne olduğuna karar vermek istiyorsanız, lütfen estetik plastik cerrahınıza danışınız.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır ?

Dolgu maddeleri, göz çevresi, çene boyu, dudak çevresi ve alın başta olmak üzere yüz ve baştaki çeşitli alanlara bir şırınga yardımıyla uygulanır. Enjeksiyonların sayı, yer ve derinliği büyük ölçüde kullanılan dermal filtrenin çeşidine ve arzu edilen sonuçlara bağlıdır.

Bazı dolgu maddelerinde lidokain gibi bir lokal anestezi maddesi bulunur. Ayrıca uyuşturma kremi de kullanılabilir.

Dolgu Uygulamasında Seçeneklerim Nelerdir ?
 

Yaygın olarak kullanılan üç çeşit dolgu maddesi vardır: geçici, yarı kalıcı ve kalıcı. Diğer dolgu maddeleri daha uzun ömürlü sonuçlar sunarken, hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri geçici sonuçlar sunmaktadırlar.

Geçici Dolgular

Kolajen Bazlı Dolgu Maddeleri: Kolajen, deriye güç ve yapı veren doğal bir proteindir. Kolajen pazardaki ilk dolgu maddesidir, ancak hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerinin gelmesiyle beraber popülaritesi azalmıştır.
Hyaluronik Asit Bazlı Dolgu Maddeleri: Kolajen gibi hyaluronik asit de doğal bir madde olup esas olarak dolgunluk ve hacim vermek için kullanılır.
Kalsiyum Hidroksilapatit: Hyaluronik asitten daha ağır ve yoğundur, bu dolgu maddesi deri altına derin bölgelere enjekte edilir ve genelde kemiklerde bulunan bir malzeme olduğundan alerjik ve bağışıklık tepkilerine neden olmaz.

Yarı Kalıcı Dolgular
Daha uzun süre dayanan dolgu maddeleri, tipik olarak poli-L-laktik asit olarak bilinen biyolojik olarak çözülebilir sentetik dolgu maddesi gibi daha kalın maddeler içerir. Yumuşak doku dolgularının bu tipleri, derin yüz çizgilerini tedavi etmek için kullanılır ve yarı kalıcı sonuçlar sunmalarına rağmen ilk enjeksiyonlarınızdan sonra birkaç hafta boyunca “rötuş” yapılması gerekebilir.

Kalıcı Dolgular

Kalıcı dolgular, vücut tarafından emilmeyen mikrosferler olan polimetilmetakrilatlardan (PMMA) yapılırlar. Dolgu maddeleri ayrıca kolajen içermekte ve sadece nazolabial kıvrımlar gibi kalın cilt alanları için önerilmektedir. Göz ve dudak çevresine uygulanması önerilmemektedir.

Silikon Enjeksiyonu – Hasta Güvenliği Uyarısı

Silikon enjeksiyonları, dolgu kullanımı için güvensiz ve kabul edilmeyen bir seçenektir. Bu enjeksiyonlar FDA (“Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi”) onaylı değildir ve genellikle lisanssız kişiler tarafından yapılır ve kesinlikle uzak durulması gerekir.

Dolgu İşlemi İçin Nasıl Hazırlanmalıyım ?

Cerrahınız sorabileceğiniz soruları cevaplayacak ve kapsamlı tedavi-öncesi talimatları verecektir. Enjeksiyondan önceki haftalarda morarmaya neden olabileceğinden aspirin, ibuprofen, E vitamini, St. John’s Wort ve diğer tüm ilaçları kullanmayı bırakmanız istenecektir. Doktorunuzu aldığınız ilaçlar konusunda bilgilendirdiğinizden emin olun. Eğer daha önceden uçuk geçirmişseniz, doktorunuz önlem olarak antiviral almanızı önerebilir. İşlem öncesinde sigarayı bırakmanız istenebilir. Yapılacak olan ameliyatın cinsine bakılmaksızın, güvenli bir iyileşme süreci için tedaviden önce ve sonra hidrasyon çok önemlidir.

Dolgu Tedavisinden Hemen Sonra

Enjeksiyon yapılan yerde hastalarda nadiren şişlik veya minimal morarma şikayetleri görülmesiyle birlikte enjeksiyon sonuçlarını büyük olasılıkla işlemden hemen sonra görebileceksiniz. Doktorunuz şişme olmamasını sağlamak için size buz torbası veya soğuk kompres verebilir. Şişme, morluk ve kızarıklık durumları bir hafta ila on gün içinde ortadan kalkacak olmasına rağmen şişliklerin süresi büyük ölçüde kullanılan doku dolgusuna bağlıdır. Yumuşak doku dolgusunun en cazip özelliklerinden biri, minimum iyileşme süresi sunmasıdır. Şişme ve morluklar ilk hafta içinde kaybolmaya başlar.

Sonuçlar Ne Kadar Kalıcı Olur ?

Deri dolgularının sonuçlarının kalıcılığı, yapılan enjeksiyonun çeşidine bağlı olarak değişir:

Hiyaluronik Asit Bazlı Dolgu Maddeleri: En bilinen markaların sonuçları altı ila oniki hafta sürmesine rağmen sonuçlar değişkendir.
Yarı Kalıcı Dolgu Maddeleri: Sonuçlar on iki ila on sekiz ay süreyle kalıcı olur.
Kalıcı Dolgu Maddeleri: Sonuçlar tipik olarak beş veya daha fazla yıl geçmesine rağmen görünür olacaktır.
Cerrahınızı kalitesine, eğitimine ve deneyimine göre seçin, fiyatına göre değil.

Sınırlar ve Riskler

Herhangi bir kozmetik prosedürde olduğu gibi, hastalar iyileşme süreci içersinde doktorlarıyla iletişimde olmak zorundadır. Herhangi bir anormallik veya beklenmeyen yan etkinin ilk işaretini gördüğünüzde doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Uzun süreli ağrı ve şişlik, enfeksiyon belirtisi veya alerjik reaksiyon işareti olabilir.

Dolgu maddeleriyle ilgili çok az risk vardır, ancak aşağıdaki durumlarda doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekmektedir:

Şişme, morarma veya kızarıklıklar birinci haftanın ardından geçmemişse.
İşlemin ardından yedi ila on günden daha fazla süren, asimetri görülen enjeksiyon alanının yanında akut ağrı varsa.
Enjeksiyon alanının içinde veya etrafında veya ciltteki herhangi bir düzgün olmayan alanda yumru veya nodül oluşumu varsa.

HİZMET BİLGİLENDİRME