Kılcal Damar ve Varis Tedavisi

Kılcal Damar ve Varis Tedavisi

Lazer ile Kılcal Varis Tedavisi

Günümüzde insanların büyük bir kısmında çalışma şartları, beslenme alışkanlıklarının ve güneş ışınlarının tetiklemesi ile kılcal damar problemi bulunmaktadır. Teknolojik gelişmeler ışığında Lazerle Tedavi edilmeye başlayan kılcal damar Problemi geçmişte cerrahi yöntemler kullanılarak çözülmekteydi.

Lazerle kılcal damar Tedavisi ; ameliyat ile elde edilen sonuçlara nazaran çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkmasını sağlayan, tedavi olan hastalar içinde rahat bir iyileşme süreci oluşturan bir yöntemdir.
Lazer ile kılcal damar Tedavisi , ameliyatsız tedavi yöntemi olarak dünyada en çok tercih edilen yöntemdir. Tedavinin temel amacı hem venöz yetmezliği bulunan damarda sorunu gidermek, hem de deride görünen  damarları yok etmektir. 
Lazer ile Kılcal Varis Tedavisi (transkütan lazer tedavisi) kılcal damarlar için yapılmaktadır ve damar içi lazer tedavisinden farklılıklar göstermektedir. Varis problemleri yaşayan kişilerde lazer ile tedavi yöntemi son dönemlerde oldukça sık tercih edilmektedir.


Lazerle kılcal damar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kliniğimize kılcal damar  şikayetleri sebebi ile başvuran kişiler öncelikle alanında uzman hekimlerimiz tarafından muayene edilmektedir. Tüm süreci maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz;
Tedavinin ilk ve en önemli aşaması  ayakta yapılan ultrason inceleme ile tedavi edilecek damarların haritasının çıkartılmasıdır.
Yapılan lazerle tedavi bir ameliyat değildir. 
Damar çevresi için özel bir anestezi uygulanmaktadır. Bu anestezi sayesinde lazer tedavisi daha da konforlu olmakta ve işlem sonrası hastada oluşan ağrının azalması hedeflenmektedir.
Kapak yetmezliği olan büyük damar (genellikle safen toplardamarı) lazerle iptal edildikten sonra gerekirse ek köpük tedavisi uygulanır. Bu  tedavi büyük varis tedavisinde damar içi lazer yöntemine yardımcı olan bir tedavidir.
Tedavi uygulanan her bir damarın lazer işlemi 15 ila 20 dakika kadar sürmektedir. Genelde 1 ila 4 arası damar tedavi edilmektedir. Tüm damarlar aynı seansta tedavi edilir. Ek olarak skleroterapi yapılırsa süre buna göre uzayabilir. 
Standart bir Lazer ile kılcal damar Tedavisi işlemi 1 ila 1,5 saat civarında sürmektedir.. 

 

Lazerle kılcal damar  Tedavisinin Avantajları

Lazer ile kılcal damar Tedavisi cerrahi tedavi yöntemlerine göre birçok avantaj barındırmaktadır. Bunlardan bazılarını;
Tedavi sonrası herhangi bir iz kalmaması,
Tedavi edilen bölgeye kesi uygulamasına ihtiyaç duyulmaması, 
Tedavi tamamlandıktan sonra morarma ve şişlik gibi problemlerin minimum düzeyde yaşanması, 
İyileşme sürecinin oldukça kısa olması,
İstenildiği takdirde lokal anestezi altında uygulanabilmesi, 
Tedavi sonrası hastanın kliniğimizde kalmaya ihtiyaç duymaması,
şeklinde sıralayabiliriz.


Lazerlekılcal damar Tedavisinin Dezavantajları

Lazerle kılcal damar Tedavisi uygulaması sonrası kişilerde oluşabilen yan etkiler çok az ve nadirdir. Cerrahi yöntemlere göre oldukça sağlıklı ve güvenilir bir yöntemdir. Yaşanabilen yan etkilerden en sık görüleni tedavi uygulanan bölgede oluşan kızarıklıklardır.
Oluşan bu kızarıklıklar birkaç haftalık bir süreçte kaybolmakta ve kalıcı bir etki oluşturmamaktadır. Kızarıklık dışında deride uyuşukluk hissi de oluşabilmekte lakin kısa sürede bu his geçmektedir.
Çok nadir de olsa hemen cildin altındaki kılcal damarlara  tedavi sonrası ciltte kahverengi lekeler oluşabilmekte ve kısa sürede kendiliğinden kaybolmaktadır.


Lazerle kılcal damar Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Lazerle kılcal damar Tedavisi oldukça konforlu ve rahat bir tedavi yöntemidir. Tedavi sonu evinize yürüyerek gidebilirsiniz.
Kendi aracınızla geldi iseniz dönüşte aracı sürecek birisi olması daha iyi olacaktır. Tedavi sonrası araç kullanmanızı önermiyoruz.
Lazer ile kılcal damar  Tedavisi uygulandıktan sonraki ilk birkaç gün ağır fiziksel aktivite yapmanızı önermiyoruz. Bunun dışındaki günlük yaşam standartlarınıza hemen dönebilirsiniz.

HİZMET BİLGİLENDİRME